Det første møde mellem borger og myndighed, kan have en afgørende betydning for det videre samarbejde. Som sygemeldt borger kan det være enormt grænseoverskridende, utrygt og for nogen endda nedværdigende at blive indkaldt til møde på jobcentret. Et andet scenarie kan være en forælder, der har modtaget indkaldelse til et møde i kommunens familieafdeling, grundet en underretning, som kommunen er forpligtet til at handle på. Det vækker hos de fleste forældre bekymring og skaber frustrationer, hvilket bæres med ind i mødet med sagsbehandleren. Stemninger, følelser, fordomme og forudindtagethed kan dermed være på spil i møderne, ligesom møderne i henholdsvis familieafdelingen og på jobcentret på forhånd et formål og en dagsorden. Rollerne er derfor fordelt, allerede inden selve mødet går i gang, hvilket kan forstærke uligevægten i rollefordelingen. Langt de fleste borgermøder i kommunalt regi har et positivt udfald, og denne workshop har som sådan ikke fokus på den magt- og rollefordelingen, der kan være mellem borger og myndighedssagsbehandler, men tager alligevel et afsæt heri.
Ifølge Funktionelle Lidelser ved Aarhus Universitetshospital, lider 6% af den danske befolkning af en funktionel lidelse i en sådan grad, at deres livskvalitet er påvirket.
Indenfor beskæftigelsesområdet kan det være en vanskelig målgruppe at hjælpe tilbage til arbejdsmarkedet, da den gængse indsats ofte resulterer i en forværret tilstand hos borgeren.Fredensgade 25
8382 Hinnerup
Danmark