Gruppeforløb

Rehabiliteringsforløbet - Balance i hverdagen 

frolunds tilbyder rehabiliteringsforløb for unge og voksne, der befinder sig i et tungt sygeforløb eller står i en svær periode i sit liv og oplever, at hverdagen, uddannelsen eller arbejdslivet ikke fungerer så godt som det kunne. Når du deltager i gruppeforløbet, vil du hurtigt opleve fordelene ved at være en del af et hold med ligesindede. Det kan være enormt befriende at opleve, at du ikke er alene om at have det svært, når livet gør ondt. Dermed ikke sagt, at vi skal dvæle ved smerten og det svære, men en tillidsfuld deltagelse på holdet skaber en stærk gruppedynamik og bidrager til  flere nuancer til din egen proces og selv-refleksion. Udover undervisning i konkrete emner, vil du således erfare det positive i at være en del af et fællesskab, hvor du kan være med til at bryde tabuer, og åbent inspirere og skabe forståelse for dig selv og hinanden. 

Hver undervisningsgang er tilrettelagt med et specifikt tema og der kan forekomme en smule forberedelse til et givent tema, ligesom der vil være indlagt små øvelser i selve undervisningen. Alt sammen med henblik på at fremme din fysiske og mentale sundhed og trivsel og hjælpe dig videre i livet. Din diagnose er som udgangspunkt underordnet. Det vigtigste er, at du har brug for viden, inspiration og redskaber til at komme på fode igen, samt har mod på at deltage i et gruppeforløb. 

Eksempler på temaer i rehabiliteringsforløbet

  • Erkendelse og accept af egen situation, når livet ændres
  • Vaner, roller og identitet
  • Fysisk og mental sundhed - med inddragelse af naturen og kognitiv træning
  • Basale behov - døgnrytme
  • Prioritering af ressourcer - struktur i hverdagen
  • Balance mellem hverdagen og arbejdslivet
  • En ny plan - Din personlige plan med konkrete mål i forhold til fx job, uddannelse eller hverdagen

Praktiske oplysninger

På holdet er der plads til 12 deltagere og foregår over 12 sessioner, inklusive et weekendophold, samt et forankringsmøde efter endt forløb. 

Hver mødegang har typisk en varighed på 3 timer med indlagte pauser. 

Undervisningsmaterialet uddeles ved første møde. 

Der serveres kaffe, the og lidt sødt. 

Forløbet foregår ved forskellige lokationer rundt om i Danmark. Hold øje på Instagram eller kontakt for mig for at høre nærmere om opstart af næste forløb.


Rehabiliteringsforløbet kan med fordel kombineres med et individuelt samtaleforløb.


Se mere under generel info.